Isnin, 18 Julai 2011

Present

Slamz sume…
Eh3…cukup3. Jgn r serbu aku cam uw… Ak tau r ak glamour….haha (perasan sikit)
Ok, aku admit.. Mang ak salah pn coz lama da x post kat cni...
Smpai kwan ak pn tanya..
"Wey, kenapa kau dah x update blog kau?? Boring betul la, setiap kali aku bukak, x ada cerita baru pun"
Actually aku dah lama x pegang broadband larh...x dew masa.
Ok, skunk aku nak ctew pasal HADIAH.

Sebenanyew untk birthday aku la... Walaupun dah lama lepas kan?? Ak nak ctew gak
Macam ny, aku ny bukanlah seorang yang disayangi umum pun..
Ye la, aku tau. Untuk merasakan diri disayangi, kita kenalah menyayangi dulu,kan??
Tapi nak buat macam mana?? Kes aku sekarang ny, aku dah sayang orang, tapi orang tak sayang aku..haha
Mengadu lah pulak.. Biarlah. Perasaan ny bukanlah boleh dipaksa.
Ekoran daripada x ramai yang sayang aku, maka x banyak lah hadiah yang aku terima time birthday aku..
Just kawan2 yang masih mengingati diriku ini jew yang bagi hadiah kat aku..
Lagipun, birthday aku tahun ny mang ramai yg x ingat.. Ye la, birthday ak 2 hr selepas aku masuk sekolah ny balik. Kawan2 ak sure da x ingat, kan?? Kawan2 kat SMK SIK jew ingat birthday aku.. Siap buat jamuan and beli kek lagi.. Diorang tunggu aku tapi aku x datang pun.. Kesian depa.. Jahatkan ak ny??
Pindah x bg tau depa pun... Apa?? Kenapa?? Nanti la ak ctew pasal tu.. Skunk ny ak nak ctew pasal "hadiah" dulu, keyh?? Ala, janganlah marah. T ak ctew la.. Adoiyai!!!

Ok la, aku bukannya nak hadiah pun. Ye la, takat bagi hadiah tapi x ikhlas nak buat apa, kan??
Cukuplah bagiku sekiranya mereka ini mengingati tarikh yang bersejarah dalam hidupku ini...
Ak pun x pernah bagi hadiah kat orang, memang padanlah dengan muka aku ny pun kan??
Ye la, ak ny kan "kedek" siket.. Bukan kedekut keyh.. Berjimat cermat..

Cakap pasal hadiah, banyak jugaklah hadiah yang aku dapat. (Walaupun sebenarnya x banyak)
Org first yang wish birthday aku pun, kwn Sekolah Sik ak, Husna Asnieda. Diikuti teman2 yg lain seperti Kechik ( Syaheera), Mun (Sharifah Munawwarah) ,Alissa, My Sis n Fawwaz..sapew g erk?? E2 jew kowt yg ingat birthday ak.. Lantaklah. Tau x?? Malam tu jugak Fawwaz nyanyi lagu Happy Birthday kat aku.. So sweet.. Sukanya...haha. Keesokan harinya, My Lovely Mummy and Daddy pulak msj and wish birthday aku... Ok la kan, ada jgak yg ingat wlaupun ramai yg lupa..

Ckap pasal hadiah, minggu tu jgak Amalina bg ak hadiah.. Dia bagi aku buku yang comel tu... Actually aku tak sangka langsung dia nak bagi aku hadiah. Tapi an, mang dah banyak sangat la hadiah dia bagi kat aku. Tahun lepas pun sama.. Aku je x pernah bagi apa-apa kat dia. Rasa segan la jugak... Nanti la aku tangkap gambar and tunjuk kat korang, k?? Sebenarnya aku dah tangkap dah... Tapi aku simpan kat mana ntah gambar tu..huhu. Ok, kpd Miena Es POOH yg slalu gak usya blog ak ny, thankz a lot keyh???

Inilah CikChem sekolah aku...
Then, Cikgu aku, Puan Rutiffah a.k.a CikChem yg amat kami kasihi, bagi aku mug. Dlam uw ada gula2... Comel sgt. Tq yew cikgu...CikChem ny pun mang x pernah lupa birthday kitowang, anak didiknya. So, setiap tahun kitowang uat Suprise Birthday Party at CikChem... Mang CikChem bertuah dpt anak didik macam kitowang, an?? (perasan sudah..haha) Tp, kami lagi bertuah mendapat guru yang berdedikiasi seperti CikChem... x pernah lupakan kami walau ke mana sekalipun beliau pergi... Juga Guru Cemerlang Chemistry... Jgn main2 korank nan Cik Chem..huhu

Then, aku dapat pew g eyh?? Haa..baru2 ny kawan ak Syafiah bg hadiah sempena Birthday aku larh... Apa lagi?? Mang aku tak mengharap sangat pun... Tapi dah dia bagi, aku ambk jew arh, an?? Ak mang x sangka glew r dpt bju..huhu...
Baju yg sbelah kanan uw. Dlm kotak sebelah kiri..
Dah la bu dlm kotak uw..maunya ak x percaya?? hehe... Kotak diew un cantek...
X pernah2 owg bg ak hadiah cam ny..
Tq so much yew Fiya???


Herm, then kan aku muntak hadia kat cikgu aku.. Cikgu Dariahty. x malu betul kan?? haha..
Sebenanyew aku mang da kamcing glew da nan cikgu ny.. mang sporting abis r
ctew diew cam ny.. Ri uw ak x dtg skola coz ak balik SP...
Kbetulan lak, hari uw ada hari koperasi. Cikgu msj ak suh dtg awal ambik teks coz cikgu na suh ak baca perutusan.. Then ak kata la x boley coz ak lek SP... Cikgu pun kata x apa, ok la.
Alkisahnya bila ada cabutan bertuah, nama aku disebut. Tp hadiah uw dpt at owg lain r coz ak x dtg... Mang aku frust glew r. Da r ak ny x pernah nyew na bertuah, bila da bertuah x dpt hadiah plak. Adoiyai...
Isnin tu bila ak g skola, mang ak na merajuk r nan ckgu... Yew r, aku x dtg sekolah ada sebab. Cikgu pun tau sebab apa. kenapa x simpan jew hadiah uw at ak?? (x puas aty niyh). Kebetulan pulak cikgu bawak kek.. Bg sorang satu makan. Ak un x mau ambik... ( kononnye merajuk la tu )
Mula2 ckgu uat bodo jew.. Ckgu bagi hadiah at pengawas koperasi. saguhati tolong ckgu hari koperasi hari yang aku x dtg tu la.. Then, ak tgk buku nota yg depa dpt tu comel la pulak. Aku pun mintak la kat cikgu...
Cikgu kata " Mana boleh. Awk x dtg, mana boleh bagi"
Adoiy, lagi la frust aku. Pas uw aku un uat2 merajuk nan ckgu... Ak ckap r ak x mau masuk koperasi dah.. haha.. Ckgu un melayan jew kerenah ak ny. Ckgu pujuk ak, bagi hadiah saguhati uw. Siap peluk aku lagi, suh pilih nak warna apa.. mang aku terharu habis la.. Niat aku nak melawak jew. x sangka la pulak cikgu pujuk ak sampai peluk2..hehe
Cikgu bagi ak 2 potong kek..mang best la... Ak syg sgt Cikgu Dariahty...

Hari rabu tu, aku masuk koperasi bertugas seperti biasa. Then, cikgu panggil aku masuk bilik dia, suh tolong bungkuskan hadiah untuk pemenang minggu sains.. Aku pun tolong la. Bila dah habis time rehat tu, cikgu ambik something dalam beg dia. Jeng...Jeng....Jeng...
Ala, bukan apa pun. Cikgu bawak keluar seberkas pen..haha.. Cuak ey kowang??
Then, cikgu ckap " Nah ny, cikgu bagi kat kamu. Hari tu merajuk-merajuk sangat"
Warh, aku tak sangka la pulak... Aku main2 jew hari uw.. cikgu ambik serius pulak...
"Eh, x payah la cikgu.. Saya gurau-gurau je hari tu"
Cikgu aku cakap, x pe ambik je. Cikgu ikhlas bagi.
Herm, aku x tau la hadiah uw sebab pew. Cikgu mang guna duit cikgu beli hadiah tu ke?? Menyusahkan cikgu je.. 
"Saya main-main je lah hari tu, cikgu...."


Ini la cikgu aku.. comel, kan???



Tiada ulasan:

Catat Ulasan