Sabtu, 9 Julai 2011

Malas



Hye kawan2... Ok, hari ny ak nak ctew pasal malas. Ak tak tau la kenapa semenjak dua menjak ny, aku malas sangat. Lebih-lebih lagi memasak. Adoiy, rasa segan glew nak masak. Sanggup tidur bila lapar daripada masak. Teruk betul aku ny, kan??
Actually, aku tinggal sorang hari ny. Mak cik aku balik kampung. Malaz la nak ikut. So, aku uat kputusan nak tnggal at rumah jew.

Nak ctew punya malas aku ny, pagi tadi aku makan nasi goreng. Itu pun lebihan nasi bungkus semalam. Nak masak lain?? Sorry la.. Aku tak rajin. Tp,krew aku rajin sikit pagi tadi coz aku masak nasi goreng, goreng nugget and buat roti telur. Kira kenyang la aku makan.
Disebabkan aku dah makan over dos makan pagi tadi, aku tak makan la tengah hari.
Malam ny, aku dah lapar balik. Tapi aku memang MALAS nak masak. So, aku pergi kedai and beli roti, kuaci dan maggi.
Ya, aku tau dan aku sedar maggi tak elok untuk otak especially for student yang nak menghadapi peperiksaan besar hujung tahun ny. Disebabkan rasa MALAS yang teramat sangat tu, aku pun buat 'bodo' jew.


Tengok tu?? Punya la malas sampai nak masak maggi pun masuk air panas je. Padahal bukan susah sangat pun nak masak maggi. Adoiyai... Apa yang dah jadi dengan kamu ny Eira???

Tiada ulasan:

Catat Ulasan