Ahad, 24 Julai 2011

shopping time!!!

Hye guys.. Ri ny ak na ctew prjalanan ak g KL..
 
Pagi tadi aku bangun lewat!!! Alamak!!!! Macam mana ny?? Confirm ckgu marah...
Nasib baik la kwan ak Syira a.k.a Kechil call ak..
" Woi, bila kau nak sampai ny?? Orang dah naik bas dah.."
"What?? Alamak.. Aku baru bangun tidur.. Macam mana ny?? Semua dah ada dah?? Cikgu ada??"
"Orang dah nak bertolak dah wey . Tunggu kau je!!"

"Ckgu, sorry3..."
"Awat sorry2 ny, awak kat mana??"
:Saya baru nak mandi ny ckgu.. Terlewat bangun"
"Ish, dia ny. kan ckgu dah pesan suruh mai awal. Ckgu bagi awak masa 5 minit ja. Lambat, ckgu tingal"
"Ok, cikgu. Tunggu kejap!!"

Aku pun bergegas mandi dan pakai baju. Aku niat nak bangun awal sterika baju. Tapi dah lambat, memang aku sarung je la.
Terus aku lari pergi sekolah.. Adoiy, macam mana la aku boleh terlewat bangun??
Dah naik bas tu, memang kena perli saja la.
"Ish, awak ny. Tidak bas jalan dah... Dok tunggu awak la.."
Warh, sedihnyew.. Tapi aku uat muka toya jew..hak3

Time makan pagi tu, ckgu Dariahty datang kat meja aku..
" Hah, ny la budak lambat tu.. Penat tau cikgu tunggu. Nasib baik ckgu sayang awak.."
Haha.. x dew la aku terasa sangat.. Owh, rupa-rupanya ckgu sayang aku..hehe
Nsib baik lawatan ny ckgu dariahty yang uat. Kalau ckgu lain, mang mati la aku knew membebel...

Ok, ktowang sampai KL dlam pkul 11.30 am. G Muzium Negara...
Ktowang dok sanew sampai 12.30...

Ini gambar kawan ak.. Dlam muzium.. Ak x minat la bergambar...
Then kitowang g shopping plak at SOGO, Jalan TAR n sewaktu dengannya...
Cikgu suh balik bas kowl 4 ptg. So, ktowang un jalan la..
Geram betul tgk baran-barang yang cantik-cantik and murah-murah belaka...
Shopping tak ingat dunia la kami..
Berjalan sampai lenguh kaki.. Makan un tak ingat..hehe

Ini lar antara barang yang aku beli...
Aku ingat nak beli baju and kasut raya.. Tapi dah penat sangat berjalan, aku pun membatalkanlah niat tersebut...
Sampai umah pukul 9 malam...
Aku pun try la pakai baju and selendang yang aku baru beli ny..
Ye la, selama ny aku mang x pernah pakai selendang...
So, aku nak try la...

So, ok x aku pakai selendang?? Aku bukan reti pun.. Main belit-belit je..haha
Sesuai x dgn muka aku ey??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan